Diskuse

Mezi uprchlíky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé a oceňuji, že z toho nevyplývá žádný podtext ať už na jednu nebo na druhou stranu.

Jinak souhlasím s příspěvky níže - segregace mužů a žen ve stylu muslimských zemí do Evropy nepatří, ty ženy by si na to měly zvykat. Ale zase chápu, že třeba chtějí mít od těch jejich vilných chlapů, co se v přítomnosti nezahalených žen neumí moc ovládat, chvilku klid :-)

4 0
možnosti
Foto

Děkuji, pěkně napsánoR^

0 0
možnosti

Hezky a rozumně napsaný článek bez toho, že byste komukoliv cokoliv podsouvala. Děkuji Vám za Váš přístup i za Váš článek. Hezký víkend.

5 0
možnosti
Foto

Hezky napsáno, karma.

1 0
možnosti

Přidal bych se k názoru pana Hejlíka. Máte možnost udělat velkou osvětovou práci. Informovat je o svobodě, rovnoprávném postavení ženy, o možnostech, o které by se setrváním v islámu připravovaly... Ať už přijdou dál do Evropy (což bych nerad), nebo půjdou zpátky, uděláte hodně pro ně, pro Evropu i pro jejich původní země.

6 0
možnosti
Foto

Kdo to platil ? Ten kurz, to celé cestování, budovy, pomůcky, učitelé atd, to stálo asi dost peněz.

4 1
možnosti
Foto

Centrum Khora, funguje za pomocí charitativních příspěvků. Další informace můžete najít na jejich stránce. http://www.khora-athens.org/welcome-to-the-khora-community-centre/ V případě dobrovolnictví zajišťují podobné organizace ve většině případů pouze základní ubytování.

1 0
možnosti

Pomožne trpícím v zemích sužovaných válkou kterou mnohdy rozpoutal někdo jiný ale netahejme je do jiné kultury. Není to dobré pro ně ani pro nás. Píšete že jsou to ti bohatší střední a vyšší vrstva a co ta spodina které válkou nejvíce trpí?Každý národ a společenství musí projít určitou etapou a nikdo jim jejich vývoj neuspíš hlavně ne násilím.

13 0
možnosti

PROČ?! Stále si říkám proč odcházejí ze svých zemí? My taky neodešli za druhé světové války, ani Britové ani Francouzi ani Poláci, ze svých sužovaných zemí. Bojovali jsme za ně a pak je budovali!!! Oni jdou jinam, na domovy kašlou. Co je to za morálku?! To nám sem chtějí implantovat? Tu zatvrzelost a urputnost v krádeži domova jiným? V Itálii i ve Francii vyvlastňují lidem domovy, aby tyto kobylky měli veškerý komfort. CO TO JE??? Ne! Říkám NE!!!

25 2
možnosti
Foto

Neodešli? Ale jistě že odešli. Tisíce lidí prchali za jak během druhé světové války, tak po ní. Stejně tak tisíce lidí prchaly na začátku vlády komunistů i v jejím průběhu.

Čechů kteří emigrovali je nespočet a jejich rodiny jsou v mnoha zemích světa. Nepřekvapivě však většina zamířila do bohatých zemí jako je USA, Kanada a Austrálie.

Znamená to, že všichni tito čeští uprchlíci jsou to ekonomičtí migranti?

Řekl byste také NE a požadoval jejich vrácení do válkou či komunisty zachvácené země?

1 6
možnosti

konečně objektivní zpráva. je mi těch lidí velmi líto. bohužel jsou zneužiti k politickým bojům

1 5
možnosti

L12e46o49š 90K80a92ň61a

28. 9. 2017 21:10

Jistě zajímavá zkušenost. Díky za blog. Nedávno jsem viděl dokument BBC: Exodus, naše cesta do Evropy. Uprchlíci ze Sýrie, Afghánistánu i z Afriky dostali kamery a natáčeli svou cestu. Části jejich putování byli natočené i externími filmaři. Utíkali do Británie, Německa a třeba i Finska. Musím říct že bych vůbec nechtěl být v kůži žádného z nich. Nebudu se tu o tom rozepisovat a můžu jen doporučit. Určitá naivita některých uprchlíků je tam vidět. Mají zkreslené představy o životě v Evropě. Stejně tak my máme zkreslené představy o nich. Nenávist, zde tak hojně sdílená, je nesmyslná a poškozuje především nás.

1 13
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5809x
Jsem jenom obyčejná holka, která se i přes veškeré překážky a okolnosti snaží žít svůj život.

Seznam rubrik