Diskuse

Mezi uprchlíky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

Muslimové nedozráli do vztahů a zvyklostí uplatňovaných ve většině světa. Nevěřím, že by se to někdy podařilo. Pokud by se přece část muslimů integrovala, nebyl by to už islám, ten je odsouzen k věčné temnotě, násilí a diskriminaci.

27 1
možnosti
TH

Pokud chtějí mít šance na lepší život, poraďte jim, že segregace od mužů a nošení šátku k tomu cestou není. Alespoň ne v Evropě.

PS: samozřejmě, že jsou vděčné. Doma by se učit většinou nemohly. Proto vaše práce má smysl, ale vězte, že pokud by pochopily tu mojí první větu, pomůže jim to nejvíc. Nejen, že se zařadí mezi běžné lidi, ale i se zbaví symbolů nenávisti, které (ne)dobrovolně na sobě nosí.R^

36 0
možnosti
FN

Jo, je to dobře napsáno.

Jen poznámka k tomu nikábu. Šíítské ženy nikáb nenosí, takže pokud je žena muslimka, neznamená to, že ho musí nosit. Navíc Sýrie byla před válkou hodně liberální, takže stát neurčoval co musí ženy nosit, to určovaly rodiny..

Jo a druhá poznámka, nebo spíš dotaz k autorce... Myslíte, že ženy, které musí nosit nikáb, se mohou svobodně rozhodnout že budou studovat?? Není to o tom, že ženu v nikábu ve škole neuvidíte, protože nikáb je projevem muslimského konzervatismu, který zásadně nedovoluje ženám studovat?

A třetí poznámka... uprchlík před válkou může být z Afghánistánu, Sýrie nebo Iráku, teď opomíjím, že i v těchto zemích jsou oblasti které nebyly válkou zasaženy. ALE v žádné další zemi se neválčí. Takže nemůžete tvrdit u migranta z Pákistánu, Bangladéše či Iránu, že jde o uprchlíky před válkou.

27 0
možnosti
HN

H62o80n39z17a 14N47o42v94á38k

28. 9. 2017 17:15

Ženy z těchto zemí,nemusí prchat jen před válkou.

1 6
možnosti
MS

Jsem nepřítelem muslimské okupace Evropy. Musím, ale pochválit autorku za článek.

13 0
možnosti
HN

H13o14n63z25a 82N73o56v27á60k

28. 9. 2017 16:35

Uvítal bych reportáž z výuky mužů.

15 0
možnosti
Foto

Výuky mužů jsem se bohužel neúčastnila, od ostatních dobrovolníků akorát vím, že muži tolik pozornosti výuce nevěnovali. Nebyly zde ovšem mužské a ženské kurzy, ale pouze ženské (pro ženy, které si nepřály výuku společnou s muži) a smíšené.

0 0
možnosti
DV

D74a30v67i45d 76V39l13k

28. 9. 2017 16:17

Děkuji za civilní blog

5 0
možnosti
JL

Mate vyborny postreh Alenko. V Recku jste se setkavala prevazne s uprchliky ze Syrie, tedy skutecnymi uprchliky, ze zeme zmitane obcanskou valkou. Jestli se nekdy vypravite pomahatu prchlikum v taborech v Italii a Spanelsku kde jsou lide uprchli ze zeverni Afriky, bude jiste Vase reportaz nemene zajimava. Za tuto Vam patri dik.

10 0
možnosti
JL

Děkuji za sdílení. Ekonomové straší stárnutím Evropy, ale je to jen strašák - do Evropy budou pořád proudit ze všech stran mladí lidé, bude je to přitahovat. Problém lze vidět v nárůstu populace Afriky a v ubývání zdrojů včetně pitné vody. To bude evidentní problém.

1 0
možnosti
JH

J22a46n 76H38l83e94d78í16k

28. 9. 2017 16:03

přelidnění je obrovité a zdá se, že i v ČR je dětí stále více, což je pro nás výborné,-- přelidnění se týká Afriky, Asie, Filipín, latinské Ameriky včetně střední, a všech ostrovů kolem, šílený obraz nabízí zoufalý stav nadpočtu Mexikánců.-- Lékaři bez hranic na místo, aby naučili přetestosteronované divochy používat kondom, nákladně léčí ty, kteří jsou těžce nemocní. Možná, kdyby to dělali jen ve vlastní režii, že by jejich nadšení ochladlo. Ale hlavní je fakt, že stav natality nemá naprosto žádné dobré řešení. Lidé chtějí poroučet přírodě, která se jiným, možná i nevinným, tvrdě odvděčí.

16 0
možnosti
ZH

Pěkné, lidské a skromné, díky za takovou oduševnělost. V

3 0
možnosti
TK

To že jim takto aktivně i nadále umožňujeme segregovat ženy je podobné, jako by před rokem 89 Němci či Američané emigrantům z východního bloku zajištovali i nadále hodiny marxismu-leninismu, protože "jsou na to zvyklí". ;-)

Kdokoli, kdo se pokusil tyto myšlenky z východního bloku na západ exportovat okamžitě mazal zpátky, nebo do vězení.

44 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5809x
Jsem jenom obyčejná holka, která se i přes veškeré překážky a okolnosti snaží žít svůj život.

Seznam rubrik