Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vítejte v mojí hlavě-část pátá

Všichni učitelé jen klidně procházeli okolo, zcela bez povšimnutí.  Vždy, když některý z pedagogů prošel, tak na mě pokaždé křičeli: „Vidíš, nikoho nezajímáš. I učitelé tě maj plný zuby.“

Vítám vás u další procházky mojí hlavou. Budu ráda pokud si nejprve přečtete předešlé díly příběhu. Díky tomu ho budete moci mnohem lépe pochopit. 

 Vítejte v mojí hlavě-část první

Vítejte v mojí hlavě-část druhá

Vítejte v mojí hlavě-část třetí

Vítejte v mojí hlavě-část čtvrtá

Přes to všechno jsem byla podezírána, že učitelům podlejzám a že mi všichni nadržují. Možná to bylo i díky tehdy silnému vztahu k mojí třídní učitelce. Neustále si vymýšleli různé záminky, jak to dokázat. Tehdy při jedné z hodin mně jeden ze spolužáků zavolal na mobil. Jelikož mi nikdy nikdo nevolal, neměla jsem vypnuté vyzvánění. Telefon se rozezněl po třídě. Rychle jsem se ho snažila v panice vypnout. Konečně se mi to podařilo. Učitelka mě jen napomenula. Po hodině mě okamžitě obestoupila skupinka oněch dotyčných. Začali mi nadávat. „Co si to sakra dovoluješ, nechat si zaplej mobil?  My  všichni ostatní by sme dostlali z fleku poznámku a tobě všechno projde. “ křičeli na mě. Jak já tak oni jsme moc dobře věděli, že mě prozvonil právě jeden z nich. Odpor však nepřicházel v úvahu.

Nikdy v životě jsem neměla žádné kamarády. Vlastně jsem ani neměla sebemenší tušení, jak si je najít. Naši mi vždycky po celou dobu říkali, ať se hlavně učím. Mít kamarády a jít s nimi ven bylo u nás doma prostě něco špatného. (Stejně jsem žádné neměla a jim to nejspíš i vyhovovalo.) Jednou jsem si jen tak ze srandy na kartičky překreslovala symboly z náramku, který jsem myslím našla v pouťovém štěstíčku, (srdce, znak míru, jing-jang a jiné). Úplně náhodou jsem začala právě tím srdcem a pod to fixem připsala slovo láska. Celé to byla jen taková bezvýznamná zábava bez hlubšího smyslu. Stejně jako když si někdo z nudy čmárá propiskou do sešitu.  Poté jsem kreslení na chvíli přerušila, kartičku položila na stůl a šla se na chvíli věnovat něčemu jinému s tím, že se ke kreslení vrátím později. Než jsem to však stihla udělat, matka objevila právě onen jediný symbol. Z nějakého důvodu jí to přišlo neskutečně vážné. (Pravděpodobně  jsem v ten den dostala nějakou špatnou známku a tohle ji jen popudilo.) Ihned mě za to seřvala, vlastně ani nějak nekřičela, jen jsem z její řeči pocítila cosi jako opovržení. „Podívej už zase myslí na nějakou lásku, určitě nějaký kluk. “ Řekla tátovi jako bych snad fetovala. Bylo mi asi 14 a navazování prvních lásek je snad v tomhle věku normální. U mě ale nic normální nebylo. Věci jako láska a přátelství jsem znala jen ze svého okolí. Pokud jsem náhodou někdy ve škole zaslechla cosi o tom, že některý s mých spolužáků se doma se svými rodiči normálně baví nebo se jim dokonce svěřuje, přišlo mi to jako sci-fi.

Když se teď vrátím o malý kousek zpět, tak zhruba v období od šesté do sedmé třídy jsem se snažila balit kluky. Neúspěšně. Ani se nedivím, byla jsem přeci outsider, odporné podivné monstrum, ke kterému se nechce nikdo ani přiblížit, natož se ho dotknout. To úplně nedivnější na tom celém však bylo, že jsem nikdy do žádného z těch kluků nebyla vůbec zamilovaná. Prostě jsem jen dělala to, co ostatní spolužačky. Jen nevyčnívat z davu. Neznala jsem city, a tudíž se chovala dost bezohledně. Kluci pro mě nebyli ani kamarádi, parťáci dokonce vlastně ani předmět nějakého většího zájmu. Šlo mi hlavně o to trumfnout ostatní a nezůstat pozadu. Stejně, jako když si nějaká z holek pořídila kabelku nebo se začala malovat. Stejně in mi tenkrát přišlo mít kluka. Své cílové objekty jsem si vybírala většinou náhodou, podle toho, kdo byl zrovna volný. Ani mi nepřišlo, že bych si mohla příliš vybírat. (Jen tak mimochodem, naši se poznali stejně. Těm ovšem navíc pomohla „starostlivá“ sousedka.)

 Zlom však nastal okamžikem, kdy jsem po prázdninách nastoupila do osmé třídy. To ráno si pamatuju docela živě. Stalo se to hned první školní den. Byli jsme tehdy všichni nastoupení na školním dvoře a poslouchali slavnostní zahajovací projev. Prodrala jsem se davem kousek dopředu.  A v tom jsem ji zahlédla. Svoji třídní, o které jsem se zmiňovala už dříve. V tu chvíli jsem si uvědomila, jak moc mi po celé ty prázdniny chyběla. Moje jediná kamarádka. Podívala jsem se znovu a pocítila cosi hodně zvláštního. Tenhle pocit jsem nikdy předtím nezažila.  Pomalu mi to začínalo zapadat do sebe jako skládačka. Ne, tohle není jenom obyčejné přátelství, natož sympatie k oblíbené učitelce. Tohle je mnohem víc. „Proboha, vždyť já ji miluju!“ problesklo mi zčistajasna hlavou. Vyděsila jsem se. Bylo mi jasné, že tohle se za žádnou cenu nesmí nikdo dozvědět. To bych pak teprve měla peklo.

Ostatně už teď jsem byla dost divná. Vrstevníkům jsem už dávno nedůvěřovala, měla jsem z nich přímo hrůzu. Právě z toho důvodu jsem se často snažila najít spřízněnou duši mezi staršími lidmi, často učiteli. (Za ty roky jsem se ostatně od lidí svého věku tak vzdálila, že jsme si už neměli prakticky vůbec co říct.) Tohle se ale později ukázalo jako značný problém. Vždy když jsem ale někoho takového nalezla a zdálo se, že si i docela rozumíme, vždy mi po čase řekl: „Měla by sis najít nějakou kamarádku a ne se bavit jenom se mnou.“ Co? Nechápala jsem. Dodnes nechápu. Nejspíš je to začarovaný kruh, já se nedokáži bavit s vrstevníky  a ti starší mě zase nechtějí přijmout.

V těch dobách se mi pro tohle pochopitelně ostatní posmívali. Hodně s nich si nejspíš myslelo, že se učitelům snažím jenom podlézat. Tohle bylo ovšem to úplně poslední, co bych kdy chtěla. Tehdy pro mě vzhledem k mému psychickému rozpoložení známky byly až úplně to poslední, co by mě zajímalo. Dokonce, ani kdyby byly prioritou číslo jedna, bych k něčemu takovému za žádnou cenu nesnížila. Odjakživa jsem byla zvyklá bojovat, ač mi většinou nezbývalo příliš mnoho sil. Pokud jsem někdy měla pocit, že jsem jakékoliv ocenění ať už to byla známka nebo diplom při závodech nedostala právem, nikdy jsem se z toho nedokázala radovat.

http://www.facebook.com/alena.blog/

Autor: Alena Pumprová | neděle 31.7.2016 11:18 | karma článku: 15,86 | přečteno: 821x
  • Další články autora

Alena Pumprová

Jaké je to podlehnout psychopatovi, jak to pokračovalo

Je to již nějaký čas, co jsem zde sdílela svůj příběh o životě s psychopatem. Ráda bych se na tomto místě s vámi podělila o tom, jak celé pokračovalo. Někdy na začátku října mi zazvonil telefon, volala mi policie.

13.6.2021 v 14:17 | Karma: 25,62 | Přečteno: 1490x | Diskuse| Společnost

Alena Pumprová

Jaké je to podlehnout psychopatovi?

Nedokázala jsem mu už ani odporovat. Už jsem to vzdala. Dříve jsem se s ním i hádala, nyní jsem měla strach i jen říct svůj názor. „Nikoho ty tvoje řeči nezajímají. Nikdo na tebe není zvědavý,“ Kde je člověk, kterého jsem znala?

14.9.2020 v 14:57 | Karma: 25,44 | Přečteno: 2074x | Diskuse| Osobní

Alena Pumprová

Mezi uprchlíky

Někomu může možná tento článek připadat kontroverzní, někoho může možná pobouřit. Rozhodla jsem se s vámi nicméně podělit o svoji třítýdenní zkušenost dobrovolníka v jednom řeckém uprchlickém centru.

28.9.2017 v 7:30 | Karma: 37,67 | Přečteno: 14191x | Diskuse| Společnost

Alena Pumprová

Sport a hubnutí (Proč sakra běháš? Vždyť si hubená!)

Jak jsem se setkávala s nesportovci. Jak některá média ovlivňují vnímání lidí okolo nás aneb sportem ke štíhlé a dokonalé postavě.

11.9.2016 v 15:48 | Karma: 14,68 | Přečteno: 484x | Diskuse| Společnost

Alena Pumprová

Druhá tvář

Procházel nejistě školní chodbou, kapuci stále pevně naraženou na hlavě a snažil se přitom nevnímat lidi okolo. Sotva ho však ostatní zahlédli, ihned si na něj začali ukazovat. Smáli se a rozebírali ho jako nějakou atrakci.

29.8.2016 v 7:58 | Karma: 18,03 | Přečteno: 622x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5809x
Jsem jenom obyčejná holka, která se i přes veškeré překážky a okolnosti snaží žít svůj život.

Seznam rubrik